Najsuvremenija tehnologija za postoperativni oporavak uz najmanje komplikacija. 

Tonzilektomija je kirurški postupak odstranjivanja krajnika (mandula). Radi se o proceduri koja se najčešće izvodi u dječjoj dobi, adolescenciji, a rjeđe u zrelim godina. Učestale upala krajnika (više od 5 godišnje, od kojih su najmanje dvije gnojne), te komplikacije koje su vezane za te upale (peritonzilarni apscesi i sl.)  najčešći su razlog za izvođenje te operacije. Najčešći uzrok upale tonzila je beta-hemolitički streptokok koji u uvjetima kronične upale krajnika može dovesti do neželjenih sistemskih poremećaja (bolesti srčanih zalistaka, zglobova i sl.). Kod osoba zrele dobi opstruktivne smetnje disanja koje se očituju posebno noću (apneja) jedan su od vodećih razloga operacije krajnika. U današnje vrijeme svjedoci smo porasta karcinoma orofarinksa koji je vezan uz HPV (humani papiloma virus). Radi se primarno o karcinomu krajnika koji je vezan uz osobe srednje životne dobi, koji rijetko puše i ne konzumiraju alkohol. Kirurška procedura odstranjenja takvih krajnika jedan je od mogućih terapeutskih pristupa.

Kirurško odstranjenje krajnika moguće je danas izvesti na više načina; hladnim kirurškim instrumentima, ultrazvučnim nožem, koblatorom, laserom ili bipolarnom tehnologijom.

QMC poliklinika apsolutnu prednost daje Bizact tehnologiji, koje se u rukoma iskusnih kirurga pokazala boljom i sigurnijom od ostalih metoda. Radi se o uređaju najnovijeg dizajna, čija je intrinzična tehnologija prokušana na desecima tisuća kirurških procedura diljem svijeta. Kombinacijom ergonomije i tehnologije tonzilektomija se izvodi u uvjetima koji bolesniku garantiraju najmanje bočnog termičkog oštećenja okolnog tkiva. To za svoju posljedicu ima najmanju razinu postoperativne boli komparabilno sa svim ostalim sličnim metodama operacije.  To je posebno istaknuto u osoba adolescentske i zrele životne dobi. Bizact tehnologiju odlikuje i najmanji postotak postoperativnih komplikacija koje se vežu uz potrebnu za reoperaciju zbog perioperativnog krvarenja.

QMC – Quality makes the difference

Leave a reply