Iva Korečić-Zrinjščak, dr. med.

Iva Korečić – Zrinjščak je diplomirala na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 2000. godine. U razdoblju od 2003.-2017.g. zaposlena je u KB „Dubrava“ gdje početkom 2009.g. postaje specijalist anesteziologije, reanimatologije i intenzivnog liječenja. Sredinom 2015. godine uspješno polaže subspecijalistički ispit iz intenzivne medicine.
Od svibnja 2017.g. zaposlena je u Klinici za tumore , KBC „Sestre milosrdnice“. Neposredni je član tima na najsloženijim otorinolaringološkim, kirurškim te ginekološkim onkološkim operacijama. Kroz rad u jedinici intenzivnog liječenja kao i kroz redovitu anesteziološku ambulantu daje naglasak na nutritivnu skrb onkoloških bolesnika. Posebni joj je interes rad u ambulanti za bol gdje provodi farmakološko i ne farmakološko liječenje. Više godine uspješno primjenjuje metodu akupunkture za ublažavanje akutne i kronične boli kod različitih medicinskih stanja.
Kontinuirano se stručno i znanstveno usavršava na brojnim domaćim i stranim kongresima, simpozijima i tečajevima. Završila je dodatnu edukaciju iz liječenja boli „ Spezielle Schmerztherapie“ u Salzburgu 2013.g. Sudjelovala je kao instruktor na tečajevima naprednih postupaka oživljavanja (ALS – Advanced Life Support). Koautor je nekoliko stručnih i znanstvenih radova vezanih za regionalnu i opću anesteziju. Član je HLK i brojnih društava HLZ.
Izvorni govornik je njemačkog jezika s obzirom na to da je rođena u Njemačkoj gdje je i maturirala.

Specijalist anesteziologije, reanimatologije i intenzivnog liječenja
Subspecijalist intenzivne medicine
Područje interesa
  • terapija boli
  • akupunktura
  • medicinska prehrana
Kontakt Quality Medical Center, Dobri dol 47, 10000 Zagreb
Konzultacije utorkom od 16:00-20.30, te prema dogovoru