Larisa Vukelić Podravec, dr. med.

Larisa Vukelić Podravec  rođena je 1972. u Gospiću. Osnovnoškolsko i srednjoškolsko obrazovanje pohađala je dijelom u Gospiću, a djelom u Njemačkoj. Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu  završila je 2000.g. Nakon obaveznog staža počinje samostalno raditi u  Hitnoj službi OB Gospić. Dobivenu specijalizaciju iz otorinolaringologije završava 2010.g.u KBC Sestre milosrdnice. Kao jedini  bolnički specijalist ORL u OB Gospić  radi sljedećih sedam godina baveći se ambulantnim, bolničkim konzilijarnim i hitnim ORL  slučajevima. Samostalno izvodi brojne operacije u lokalnoj i općoj anesteziji.  Poseban interes za  dijagnostiku i liječenje  i postoperativno praćenje dobroćudnih i zloćudnih promjena kože glave i vrata  potaknuo je dr. Vukelić  da završi tečaj dermatoskopije u KBC Sestre milosrdnice.

Predano i savjesno je posvećena struci, te se stručno i znanstveno  usavršavala u vodećim kliničkim centrima u  Hrvatskoj, Austriji, Njemačkoj i Italiji. Sudionik je brojnih kongresa i tečajeva od kojih je za izdvojiti Međunarodni kongresa plastične i rekonstruktivne  kirurgije glave i vrata u Regensburgu  u Njemačkoj. Nove vještine  i spoznaje s Tečaja korekcije deformacije uške je implementirala u svoj svakodnevni rad. 2014.g. završava u KBC Zagreb  Tečaj trajne izobrazbe  iz ultrazvuka  glave i  vrata.  Od 2017. do 2019. radi na ORL Odjelu OB Varaždin. Uključena je u sve segmente rada bolničkog  specijaliste. Nastavlja sa stalnim stručnim usavršavanjem s posebnim naglaskom na važnosti UZV dijagnostike u onkoloških ORL bolesnika; preoperativni screening, uzv dijagnostiku s citološkom punkcijom, te postoperativno UZV praćenje bolesnika.

Od  2019.g. zaposlena je na Poliklinici SUVAG u Zagrebu na Odjelu za  dijagnostiku i  rehabilitaciju slušanja i govora. Kontinuirano se usavršava na polju  dijagnostike, liječenja  i rehabilitacije bolesti organa sluha i ravnoteže kod djece i odraslih. Pokazuje posebni interes za UZV dijagnostiku glave i vrata, štitnjače i žlijezda slinovnica. Primjenjuje aktualne smjernice u bolesnima ždrijela, grla, glasnica, nosa i sinusa. Kontinuirano prati sve novosti na polju audiologije, vestibulologije i fonijatrije.

Član je  Hrvatskog društva audiologije i fonijatrije i  Verbotonalne udruge Poliklinike SUVAG.

Specijalist otorinolaringologije i kirurgije glave i vrata
Područje interesa
  • UZV štitnjače
  • UZV limfnih čvorova vrata
  • UZV žlijezda slinovnica
  • Poremećaji sluha i ravnoteže
  • Dječja otorinolarinologija
Kontakt Quality Medical Center, Dobri dol 47, 10000 Zagreb
Konzultacije utorkom od 15:3o do 20:30, te prema dogovoru