Ilija Guteša, dr.med.

Ilija Guteša je završio Medicinski fakultet u Rijeci 2006. godine, te je potom započeo s pripravničkim stažom na Klinici za tumore. Od prvog je dana uključen u rad Zavoda za onkoplastičnu i rekonstruktivnu kirurgiju, a kirurgija dojke postaje središte njegovog profesionalnog interesa. Nakon što je 2013. godine završio specijalizaciju iz opće kirurgije nastavlja samostalno izvoditi velikih broj onkoplastičnih operacija povezanih s tumorima dojke. Usto izvodi veliki broj operacija koji su vezani uz estetsko-funkcionalne korekcije dojke; povećanja, smanjivanje, podizanja. Izvodi veliki broj najsloženijih operacija koji su vezani uz korektivne procedure, tzv. sekundarne korekcije. U rujnu 2016. polaže Europski ispit iz kirurške onkologije u Bruxellesu, a 2018. završava subspecijalizaciju iz Plastične, rekonstruktivne i estetske kirurgije. Također sječe status subspecijalista onkokirurgije.
Pokazuje poseban interes za mikrokirurške tehnike rekonstrukcije dojke, te se nakon više međunarodnih tečaja, dodatno dvomjesečno usavršuje na Kliničkom odsjeku za plastičnu, rekonstruktivnu, estetsku kirurgiju i opekline u Sveučilišnom kliničkom centru u Ljubljani, gdje je pod vodstvom prof. Ahčana svakodnevno sudjelovao u izvođenju najzahtjevnijih mikrokirurških rekonstrukcije dojki. 2021. završava tečaj iz ultrazvuka dojke.
Aktivno je sudjelovao je na brojnim domaćim i međunarodnim kongresima koje se tiču onkološke i estetske kirurgije dojke. Autor je više znanstvenih radova i članaka. Osim kirurgije dojke poseban su mu interes plastično rekonstruktivni postupci na trbušnoj stijenci; operacije hernija, te abdominoplastike.

Specijalist opći kirurg
Subspecijalist plastični kirurgije i onkokirurgije
Područje interesa
  • augmentacija (povećanje) dojki
  • redukcija (smanjenje) dojki
  • mastopeksija (podizanje) dojki
  • revizijske (korektivne) operacije dojki
  • ginekomastija
  • abdominoplastika
  • operacija henija
Kontakt Quality Medical Center, Dobri dol 47, 10000 Zagreb
Konzultacije ponedjeljkom od 16-20h, te prema dogovoru