Kristina Kljajić

Kristina Kljajić je subspecijalist endokrinologije i dijabetologije, afirmirani stručnjak područja dijabetologije i endokrinologije s dugogodišnjim iskustvom rada.
Radi dugi niz godina u Sveučilišnoj Klinici za endokrinologiju, dijabetes i bolesti metabolizma Vuk Vrhovac gdje se bavi liječenjem šećerne bolesti, predijabetesom, debljinom, bolestima štitnjače i doštitnih žlijezda, ginekološkom endokrinologijom, andrologijom, bolestima nadbubrežnih žlijezda, bolestima metabolizma nakon transplantacije solidnih organa.Njezino uže područje interesa su bolesti štitnjače i doštitnih žlijezda, šećerna bolest, predijabetes, debljina, metabolički sindrom, metaboličke bolesti nakon transplantacije solidnih organa

Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu završila je 2001. godine. Stručni ispit za doktora medicine položila je 2002.godine. Specijalizaciju iz interne medicine započela je 2006. godine, a uspješno je položila specijalistički ispit 2010. godine. 2014. godine postaje subspecijalist endokrinologije i dijabetologije. 2013.godine upisuje poslijediplomski doktorski studij na Stomatološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.
2011.godine završava poslijediplomski tečaj stalnog medicinskog usavršavanja prve kategorije ˝Ultrazvuk štitnjače i površinskih struktura glave i vrata˝ pri Hrvatskom senološkom društvu i od tada se aktivno bavi ehosonografijom površinskih struktura vrata. Pohađala je niz specijaliziranih tečajeva iz područja dijabetologije i endokrinologije u Hrvatskoj te europskim Klinikama. 2002.godine je sudjelovala u Nacionalnom zdravstvenom projektu ˝Recite da nepušenju˝. Aktivno sudjeluje na brojnim domaćim simpozijima i kongresima organiziranim od strane Hrvatskog društva za dijabetes i bolesti metabolizma, Hrvatskog endokrinološkog društva. Kontinuirano se educira na brojnim stručnim simpozijima i kongresima u zemlji i inozemstvu.
Članica je Hrvatskog liječničkog zbora, Članica je Hrvatskog društva za dijabetes i bolesti metabolizma, Hrvatskog endokrinološkog društva, Hrvatskog društva za endokrinologiju i dijabetologiju te Europskog endokrinološkog društva (ESE)
Profesionalni interesi: sveobuhvatni pristup dijagnostici i liječenju predijabetesa, debljine, šećerne bolesti i ostalih endokrinoloških bolesti u svrhu prevencije razvoja komplikacija bolesti i poboljšanja zdravlja; savjetovanje bolesnika i pomaganje bolesnicima u donošenju informiranih odluka baziranih na najnovijim znanjima iz područja dijabetologije i endokrinologije.

Specijalist Interne medicine
Subspecijalist dijabetologije i endokrinologije
Područje interesa
  • endokrinologija
  • dijabetologija
  • prehrana
Kontakt Quality Medical Center, Dobri dol 47, 10000 Zagreb
Konzultacije  srijedom od 15.30-20.30h, te prema dogovoru